idioma.png

En aquells temps les pastilles Fender estaven bobinades a mà. El fil de coure que forma el bobinatge era guiat per un operari que el distribuïa en diferents capes una respecte a l'anterior. Avui en canvi, només alguns artesans utilitzen aquest procediment a causa de la massiva industrialització del procés de fabricació de pastilles de guitarra.

Bobinando

Per això en B & B pickups, confeccionem pastilles bobines a mà segons els dissenys dels anys '50 i '60, posant una especial atenció en cada fase del seu procés de fabricació, i seleccionant els millors materials, molts dels quals només es poden aconseguir als Estats Units si es pretén aconseguir autèntiques pastilles de so “vintage”.

Per altra banda i per respecte al medi ambient, l'energia elèctrica que utilitzem per a la nostra fabricació ve de la nostra instal·lació fotovoltaica i, per tant, només utilitzem el poder del sol. També en els nostres paquets d'enviament, només s'utilitzen materials naturals lliures de plàstic, com el suro i el cartró.

Placas solares B&B

No sabem per què, però quan provem una “Strato” o “Tele” dels '50, '60 o fins i tot dels '70, o bé una de les les mítiques “Les Paul” amb els seus P.A.F.'s ens adonem que són instruments molt diferents dels que es fabriquen avui. Un dels principals factors que marquen aquesta diferència entre els instruments actuals i els clàssics és la fusta amb què es construïen, que va ser acuradament seleccionat per a la seva ressonància. D'altra banda, moltes d'aquelles fustes, com la sobreexplotada caoba d'Hondures, s'han tornat molt difícils d'aconseguir. Una altra de les causes que defineixen el so d'aquelles guitarres és el procés de fabricació de les seues pastilles, així com les qualitats dels materials utilitzats. 

FER ENCARREC